هنگامی که تصمیم می گیرید برای مجلات دانشگاهی بنویسید، با یک کار بسیار رقابتی و چالش برانگیز روبرو می شوید زیرا باید تمام قوانین و اصول را در نظر بگیرید تا مقاله ای عالی بنویسید که از رد شدن مصون باشد.
تمام مقالات علمی و پژوهشی روشی را برای دانشمندان فراهم می کند تا با سایر دانشمندان در مورد نتایج تحقیقات خود ارتباط برقرار کنند. آنها دارای همان قالب کلی و بخش های متمایز هستند که نوع خاصی از اطلاعات را نشان می دهند. تعداد و عناوین بخش ها ممکن است در مجلات متفاوت باشد، اما در بیشتر موارد، شما باید یک ساختار اولیه را حفظ کنید.
یک مقاله علمی شامل بخش های زیر است:
- عنوان
- خلاصه
- کلید واژه ها
- معرفی
- مواد و روش ها
- نتایج
- بحث
- نتیجه
- قدردانی ها
- منابع
عنوان
عنوان اولین چیزی است که دیگران را به خواندن مقاله شما جذب می کند. عنوان باید از نظر علمی معتبر باشد و آنچه را که در تحقیق انجام شده است به درستی نشان دهد، زیرا اولین عنصری است که سردبیر مجله یا خواننده می بیند. عنوان باید خلاصه موضوع اصلی مقاله و جذاب باشد. محقق باید از نوشتن عناوین طولانی و استفاده از کلمات اختصاری ناشناخته در عنوان مقاله خودداری کند.
جکیده
چکیده یک خلاصه کامل، اما بسیار مختصر از مقاله را در اختیار خواننده قرار می دهد. در این بخش، محقق باید ضمن تاکید بر اهمیت موضوع و نتایج بهدستآمده، در تعداد محدود (بسته به نوع مجله، مثلاً تا ۲۰۰ کلمه) تحقیقات خود را خلاصه کند. چکیده باید به گونه ای نوشته شود که دیگران را تشویق به خواندن مقاله شما کند. هیچ اطلاعاتی فراتر از موارد استفاده شده در مقاله خود وارد نکنید. چکیده معمولا با صدای غیرفعال برای گزارش یافته ها به جای تمرکز بر افراد نوشته می شود. به طور کلی هیچ مرجعی را شامل نمی شود.
اگر از کلمات اختصاری در چکیده استفاده می کنید، باید عبارت کامل را در داخل پرانتز بعد از مخفف یا عبارت اختصاری داخل پرانتز بعد از عبارت کامل قرار دهید. معمولاً می توانید از زمان حال در چکیده خود استفاده کنید، اما از افعال زمان گذشته نیز می توان استفاده کرد. به طور کلی دو نوع چکیده وجود دارد:
توصیفی: چکیدههای توصیفی در حوزههای علوم انسانی و اجتماعی یا روانشناسی استفاده میشوند و به طور مختصر کار طولانیتری را شرح میدهند. این نوع چکیده ها حدود ۵۰ تا ۱۰۰ کلمه هستند.
ساختار یک چکیده توصیفی به طور کلی به شرح زیر است:
- تاریخ
- هدف
- محدوده تحقیق
اطلاعاتی: چکیده های آموزنده معمولاً در مقالات مهندسی، علوم یا روانشناسی استفاده می شوند و تمام استدلال های اصلی و نتایج مهم را ارائه می دهند. این چکیده ها شامل حدود ۲۰۰ کلمه و شامل بخش های زیر می باشد:
- تاریخ
- هدف
- روش
- یافته ها/نتایج
- نتیجه
کلید واژه ها
کلمات کلیدی ترجیحاً باید عباراتی از ۲ تا ۴ کلمه باشد که نشان دهد موضوع در مورد چیست و ارتباط نزدیکی با موضوع شما دارد. کلمات کلیدی نوشته شده در یک کلمه قابل قبول هستند، اما ممکن است باعث تطابق نادرست زیادی شوند. با کمک کلمه کلیدی شما، سایر نویسندگان و محققان می توانند مقاله شما را پیدا کنند.
مقدمه
به طور خلاصه، در بخش مقدمه، باید به سوال «چرا» پاسخ دهید و دلایل خود را در مورد انتخاب آن موضوع برای تحقیق، اهمیت آن، روش ها یا رویکردهای تحقیق و غیره روشن کنید. در این بخش، شما همچنین اطلاعات زمینه ای را ارائه می دهید و زمینه را برای توصیف مسئله یا سؤال تحقیق تنظیم می کنید. در اینجا می توانید به شکاف دانشی که باید در بقیه مقاله خود پر کنید نیز اشاره کنید.
در ابتدای مقدمه بهتر است به صورت کلی صحبت شود و به تدریج جزئیات و موضوع اصلی تحقیق توضیح داده شود.
در این بخش باید تحقیقات و نتایج به دست آمده در گذشته، کاستی ها یا کاستی های آنها و سپس رویکرد مورد استفاده برای نگارش مقاله را شرح دهید.
آخرین پاراگراف بخش مقدماتی ساختار کلی مقاله و موضوعاتی را که باید در بخشهای بعدی مورد بحث قرار گیرد، تشریح میکند. زمان های فعل استفاده شده در این بخش ترکیبی از زمان حال و گذشته است.
محتوا و روش ها
نوشتن بخش مواد و روش ها می تواند خسته کننده باشد، اما اگر به خوبی توصیف و نوشته شود، نتیجه گیری شما را تقویت می کند و می تواند شانس چاپ مقاله شما در یک مجله خوب را افزایش دهد.
بخش روشها شرکتکنندگان، نتایج، مداخلات، تصادفیسازی، آزمایشهای عینی، کور و غیره را توصیف میکند تا به خواننده کمک کند دقیقاً روشی را که آزمایش توسط نویسندگان انجام شده است، تعیین کند. نویسنده (های) یک مقاله، تکنیکهای خاص و استراتژی آزمایشی کلی را در این بخش توضیح میدهد.
نوشتن این بخش، شما باید با اطلاعات کلی شروع کنید که برای کل زمینه اعمال می شود و با جزئیات آزمایشی خاص پایان می یابد. می توانید تست ها و آزمایش های آماری را تا حد امکان کامل بگنجانید و از اشاره به مزایا و معایب روش ها یا نتایج خاص خودداری کنید.
نتایج
در این بخش باید دستاوردها، یافتهها و مقادیر عددی نتایج آزمون، اهمیت و اعتبار آنها و همچنین ویژگیهای آماری بهطور واضح و دقیق توضیح داده شود. زمان فعل استفاده شده در این بخش در گذشته است. هدف اصلی این بخش ارائه نتایج شما است. این بخش را یک گزارش عینی از نتایج قرار دهید و تمام تفاسیر را برای این بخش نگه دارید.
یافته های خود را در این بخش خلاصه کنید و در صورت امکان آنها را در جداول یا شکل ارائه دهید. تمام نتایج را در متن توصیف کنید و خواننده را به مشاهداتی که مرتبط هستند هدایت کنید. نتایج آزمایشات کنترل را شرح دهید و مشاهداتی را که در جداول یا شکلها ارائه نشدهاند، دربرگیرند. داده ها را تجزیه و تحلیل کنید، سپس آنها را در قالب نمودار، جداول یا شکل ارائه کنید.
بحث
این بخش به تفسیر و تحلیل نتایج و دستاوردهای پژوهشی می پردازد و بنابراین نیاز به دانش گسترده ای دارد. این بخش باید تحقیقات قبلی مرتبط با موضوع مقاله ذکر شده در مقدمه را تشریح کند و روش ها یا نتایج آن مقالات را با موارد موجود در مطالعه شما مقایسه کند. همچنین لازم است مزایا و معایب تحقیق حاضر و همخوانی یا عدم تطابق یافته های خود با یافته های قبلی را با دقت توضیح دهید. زمان فعل استفاده شده در این بخش در گذشته است.
نتیجه
این بخش مروری کوتاه بر کل مقاله است. در واقع این بخش شبیه چکیده است اما به طور کلی محدودیتی در تعداد کلمات ندارد. در این بخش اهمیت موضوع، نتایج کلی تحقیق و پژوهش انجام شده و همچنین تحقیقات آتی در این زمینه توضیح داده می شود. زمان های فعل استفاده شده در این بخش ترکیبی از گذشته و آینده است.
قدردانی ها
این بخش لزوماً در همه مقالات یافت نمی شود. در این قسمت از تمامی کسانی که در انجام تحقیق کمک کرده اند تشکر می شود. همچنین میتوانید از مؤسساتی که حمایت مالی کردهاند یا تجهیزات را برای مطالعه تحقیقاتی شما فراهم کردهاند، تشکر کنید و از داورانی که به ارائه بینشهای ارزشمند در مورد چگونگی بهبود مقاله شما کمک کردهاند، تشکر کنید.
منابع
این بخش منابع ذکر شده در سراسر مقاله را ارائه می دهد و در انتهای مقاله شما قرار می گیرد. منابع باید به ترتیب حروف الفبا بر اساس نام نویسنده اول فهرست شوند و شماره گذاری نشوند.